Vilka är vi?

Farmaceuter utan Gränser (FuG) startade i november 2015 integrationsprojektet Farmaceutkompis. FuG kontaktade en rad olika aktörer inom Apoteks- och Läkemedelsbranschen och det var många som nappade på idén och ville hjälpa till att hitta eller bli en kompis! Farmaceutkompis är i kontakt med nyanlända farmaceuter som är i behov av en kompis som kan hjälpa dem på vägen mot arbetslicens, examen, yrkesnätverk och jobb.

− Sverige behöver nya sätt att ta tillvara arbetskraften som nu söker sig till landet. Vi hoppas att andra branscher också tar initiativ till liknande satsningar för att förhindra isolering, möjliggöra integration och bidra till ett socialt hållbart samhälle säger Sten Olsson, Ordförande för Farmaceuter utan Gränser.

Här kan du hitta informationsmaterial, så som flyers, posters och annat som du kan använda för att sprida information om Farmaceutkompis.

Så här fungerar Farmaceutkompis

1. Du anmäler dig enkelt till Farmaceutkompis här på vår hemsida.
2. Efter att du har skickat in din anmälan kommer ett bekräftelsemail inom en vecka.
3. Du kommer sedan att matchas med en kompis som har liknande intressen och ni kommer att få ett mail med varandras kontaktuppgifter och mer information.
4. Ni ska inom tre veckor bestämma ert första möte och återkomma till Farmaceutkompis med datumet för detta möte.
5. Kompisparen bestämmer själva hur ofta de ska ses och vad de ska göra tillsammans, men kraven är att man ska träffas minst två gånger per månad under ett halvår.
6. Farmaceutkompis arrangerar även gemensamma aktiviteter för alla kompispar, till exempel arbetsplatsbesök, museibesök och liknande.
7. Som stöd till det matchade paret finns regionala koordinatorer från Farmaceutkompis tillgänglig om man vill ha tips och råd. Kontaktuppgifter till dessa personer finns här på hemsidan

I Göteborg har vi ett nära samarbete med mentorsprogrammet Öppet Hus som stöttar unga vuxna mellan 17-30 år med utländsk bakgrund. Så anmäl er hos oss här på Farmaceutkompis och vi ser till att din anmälan matchas med antingen en farmaceutkompis eller en person från Öppet Hus, beroende på din profil och var behoven finns just nu.

Har ni fler frågor om Farmaceutkompis får ni gärna kontaka oss på farmaceutkompis@fug.se!

Samarbetspartners

Intresset från industrin är stort och Farmaceutkompis når en stor del av Apoteks- och Läkemedelsbranschen och hittar via våra samarbetspartners lämpliga etablerade kompisar såväl som nyanlända som önskar stöd från en etablerad kompis. Det finns inga ekonomiska förpliktelser eller förbindelser med att vara samarbetspartner - genom samarbetet med partners når vi helt enkelt fler personer som har intresse av att bli matchade med en kompis. Utöver detta kan vi gemensamt ordna aktiviteter för registrerade Farmaceutkompisar, så som t.ex. studiebesök eller föreläsningar om svenska farmacivärlden. Man har även möjlighet att knyta kontakter för framtida praktikantplatser. Det är endast idéerna som begränsar möjligheterna!

Varför vara officiell samarbetspartner? Vi tror att det kan vara en stor styrka att hela Apoteks- och Läkemedelsbranschen i Sverige står bakom projektet och att det inte finns någon konkurrenssituation mellan olika aktörer och initiativ. För oss är det mycket viktigt att kunna få sprida kunskap om Farmaceutkompis och rekrytera nya "kompisar", vilket vi kan göra med hjälp av våra samarbetspartners.

Samarbetspartners


Warning: include(bottom.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/f/f/7/farmaceutkompis.se/httpd.www/application/om.php on line 59 Warning: include(): Failed opening 'bottom.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/f/f/7/farmaceutkompis.se/httpd.www/application/om.php on line 59